Kau Pula???

Well, I never had a thought of my piece of writing here will be famous or will attract more visitors. In fact, I really want this site to remain “low”. But still, welcome to my site guys!

I like to keep my moments somewhere which in later future, I could take a look again and say, “Geez, you were so childish!”, or maybe something like, “What were you thinking at that time Zen!”. And also “Wow, I remember this moment. Sweet!”.
Same goes to my photos in Instagram.

Anyhow, today I heard a great news, one of my dearest friends will be married soon! Congrats buddy! Looking forward for those days to come!

Kau pula?

“Kalau memang sudah jodoh, takkan lari ke mana. Pokoknya, nanti juga akan berjumpa, di atas pelamin atau sebagai tetamu kamu sahaja!”

Advertisements

Mode Perasan!

Nana> Kitak kenalkan. Nini?
> Hahaha…
> Nunu ngan Nono kitak dah biasa.
> Banyak pilihan kitak.
> Tinggal kitak jak pilih.
> =P

Me> Hahaha… Ada indah gia…
> Kamek pilih bidaan hantaran paling rendah lah! (perasan sekejap, macam la hot gilak…haha)

Topik nok sentiasa hangat mun berinteraksi ngan kawan.
The truth is I am still picking up pieces of my courage just to stand up before I could walk again.

“Have you ever been so heartbroken that Coldplay starts to make sense?”

September Rain

September and rain…..remind me of SEPTEMBER RAIN!!!! Ya lagu dari The Brilliant Green.

Kenak mesti ada lagu hujan untuk bulan September bah?
I wo wo wo wo wonder…..why. Most probably limpahan hujan paling banyak pada bulan September? Hmm…

Teringat juak sorang member lamak nok minat ngan anime Gensomaden Saiyuki.
Nya padah Sanzo sik suka hujan…hoh!?

P/s: “…September rain, I’ll be there with you. Yes, I’m sorry, don’t worry, good-bye. September days, No sighs and no sad tomorrow. Home in September rain…” -theBrilliantGreen-

Fever~~~~

Selepas 19 hari aku bekerja….
Bermula 4hb Julai sehingga 22hb Julai….
Tanpa henti, tanpa cuti, sabtu mahupun ahad….
Akhirnya, aku demam!!!!!

Actually, 18hb or 19hb ya dah demam… Lamak sik kenak demam, sekali kenak…seminggu lom bait-bait gik.
Datang sekali ngan batok + flu. Nang kombinasi bernas! Selera kadang-kadang sikda, kadang-kadang kuat juak makan…hish…hehe!

Well, this really remind me the story of ROCKS, PEBBLES, & SAND.

Fever sebenarnya mengingatkan aku dengan Patapon juak…… FEVER~~~~~~~

Orang Padah…

Orang slalu padah penantian satu penyeksaan. Lamak dolok sikda pun pikir pa maksud ya ka. Dah lamak kin besar barukla nampak kenyataan. Mena padah orang duhal. Penantian satu penyeksaan. Tok aku embak sigek cita, kisah tentang seorang laki nok suka menantik.

Alkisahnya bila laki tok suka ngan sorang ompuan. Rapeh sidak duak, semua orang tauk. Jalan selalu bersama, mesra gik ya.

Dalam fikiran laki ya;
Aku suka ngan ompuan tok.  Aku sanggup polah apa jak janji nya happy. Aku mok tunggu sampei la aku ada konfiden level nok tinggi sak aku dapat padah aku suka nya.

Sebulan lekak ya, sikjuak nya terpadah-padah gik. Setahun… 2 tahun… 3 tahun… Belom juak…

Dalam fikiran ompuan ya;
Happy nya aku ada kawan macam nya. Sik malu mun aku mok cita apa-apa. Hal dirik aku, hal keluarga, or masalah-masalah aku. Nya sanggup dengar n berik nasehat ngan aku. Aku mok nya jadi kawan paling bait aku selamak-lamaknya.

Suatu hari, sidak duak keluar jalan sama-sama. Macam biasa, bertukar-tukar cerita tapi sikpernah pun salah sorang tanyak hal gepren mok pun boipren sidak. Jadi laki ya macam mok padah nya suka ompuan ya, salah. Sik padah, salah. Mun padah tapi tiba-tiba ompuan ya dah ada boipren, kan dah lain rasa klak. Laki ya eksen la nangga henpon ompuan ya, mun la ada gambar wallpaper nok boleh jadi petanda sia. Sikda juak. Tapi nya ada nangga sigek word atas henpon ya macam nama laki. Tertanyak-tanyak lam hati laki ya….adakah ya boipren ompuan ya? Sik juak laki ya bertanyak, tapi mula la hati nya rasa kedak frust dikit-dikit. Sapa sik frust mun dah bertahun-tahun nunggu n bila dah sampei hari nya konfiden mok padah, datang benda macam ya.

Lamak laki ya fikir, berbulan-bulan nya fikir gik. Aher sekali nya dapat jawapan untuk diriknya. Padahnya ngan dirik nya pun, mencintai sik semestinya memiliki. Yang penting berik kebahagiaan kepada orang nok dicintanya. Kakya, suatu hari laki ya keluar ngan kawan nya. Kawan nya pun padah ompuan nok dirapat nya macam dah ada boipren jak, tapi sikmok heboh-heboh. Kawan nya tanyak, saheh sik cerita ya. Laki ya cuma pat padah nya siktauk juak cerita sebenar. Makin kuatla lam hati laki ya padah, ompuan disukanya dah pun berpunya. Sikkan bergoyang pokok mun sikda angin nak. Patah hati laki ya, kedak putus cinta. Walau hakikatnya, nya bukan bercinta pun. Sakit rasa hati nya, setelah nunggu lamak tok mok bersama ompuan ya. Sakit gik hati nya bila pat tauk penantian nya sia-sia. Baitnya laki tok, nya sikda mok nganok, manas, mok pun sakit hati ngan ompuan ya bila pat tauk kisah sebenar. Sik juak nya padah isik hatinya or menjauh dirik. Malah, makin nya support sebab nya mok nangga ompuan ya bahagia. Sikpernah ompuan ya tauk isik hati laki ya.

The moral of the story, laki ya blaja sesuatu. Penantian satu penyeksaan, selain moral-moral nok lain. Jadi laki ya pun bertekad mun sesuatu ya sikpasti, kabur-kabur, sikperlu la menunggu. Dapatkan kepastian walaupun pahit kinek-kinek, tapi jangan disimpan lamak-lamak. Kin lamak kin la sakit. Umo pun bukan kin mudak. Mun la 5 tahun tunggu, sikjadi. Tunggu gik 5 tahun, sik jadi. Dah 10 tahun terbuang masa. Lain la mun tunggu n dapat result nok dimahukan. Bagi laki ya, sik kisah pun mun nya perlu menantik lamak, tapi biarla menantik benda nok benar-benar pasti. Laki ya pun dengan senang hati meneruskan kehidupannya…….abis cita!